Известие

Collapse
No announcement yet.

Маркуч за високо налягане - 156 2.4 JTD 20v

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Маркуч за високо налягане - 156 2.4 JTD 20v

Здравейте колеги,
    решил съм да сменя оригиналният маркуч с тънкостенна алуминиева тръба и силиконови връзки поради причината, че немога да намеря никъде нов оригинален. Въпросът ми е към хората, който вече са минали по този път и са наясно с размери и т.н. Интересува ме за 156 2.4 JTD 20v какви маркучи и тръби и с какъв диаметър най-вече ще ми трябват да изглежда така като на колата от снимката.
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
    sigpic

Поръчай си оригинален.. цената му е към 130-40лв и време за доставка 2-3 седмици.
    Alfa Romeo 156 04" 2.4 20v M-Jet Progression

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 00:20.

Comment

Никакви маркучи, силиконови кУлена и алумин му е майката, монтираш и забравяш за всякакви проблеми, става вечен
        П.С. Няма значение кой във форума продава или колко време се чака. Цената на сглобен "маркуч" с доставката ми излезе 70 лв. Дали съм се преебал?
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

...
          Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 00:21.

Comment

Нов оригинален на много места търсих и никъде нямаше наличен, а за доставка нямаше как да се поръча, защото ми казаха, че италянците са били спряли да го пройзвеждат.

---------- Post added at 20:35 ---------- Previous post was at 20:33 ----------

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
            Никакви маркучи, силиконови кУлена и алумин му е майката, монтираш и забравяш за всякакви проблеми, става вечен
            П.С. Няма значение кой във форума продава или колко време се чака. Цената на сглобен "маркуч" с доставката ми излезе 70 лв. Дали съм се преебал?
            Кажи от къде мога да поръчам и да видим дали точно за този мотор има.
            sigpic

Comment

Може да си го сметнете:

http://www.kz-tuning.com/index.php?%...VyXzEzXzAiO319

http://www.kz-tuning.com/index.php?%...VyXzEyXzAiO319

и т.н.

Comment

150лв е цената на оригиналния и идва за по-малко от седмица
                www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Извинявам се ,че се меся ,но винаги съм си мислил ,че силиконовите маркучи са много по издръжливи на напън от колкото оригиналния понеже все пак са за тунинг може да греша ако е така поправете ме просто винаги така съм си мислил

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                    150лв е цената на оригиналния и идва за по-малко от седмица
                    А цената на "сглобения" е 70 лв. с доставката и идва за два дена (също за по-малко от седмица)

Comment

Първоначално публикувано от Ibiza Покажи съобщение
                      Извинявам се ,че се меся ,но винаги съм си мислил ,че силиконовите маркучи са много по издръжливи на напън от колкото оригиналния понеже все пак са за тунинг може да греша ако е така поправете ме просто винаги така съм си мислил
                      Продължавай така да си мислиш,съмнявам се някой да извади характеристики за кой да е маркуч.
                      Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Абе Алфисти, отърсете се най-накрая от мисълта за вечни части. Всичко се разваля, едно по-бързо, друго по-бавно. Няма вечни маркучи за турбото, най-малкото защото за 150 лв. гумата е обикновена, с текстилна ширмовка и с течение на времето променя свойствата си и полимеризира поради загряването, еластомерите в нея се променят в посока втвърдяване. Разбира се има и маркучи, които запазват свойствата си във времето, но не си представям Болгар, който купува спирачни дискове, накладки, съединител и спирачни помпи втора ЗЛОупотреба да даде примерно 500 лв. за такъв маркуч. Но за съжаление това е наследството от комунизма - пералнята Перла 05 на всяка цена трябва да изкара 30 години.

Comment

Във случая никои не говори за вечни или евтини говорим за това дали силиконовия вариант със ал.тръби ще е по издръжлив при напън или оригиналния ? То е ясно че все някога умират най вече защото както каза ти това е гума която си губи свойствата със времето и условията на експлоатация (Много топло лято +температура от дгв) и зимата до -20 навън .

Comment

На силиконово-алуминиевият вариант най-сериозното предимство е, че при поява на цепнатина на някое от колената (ако изобщо се сцепи някога) сменяш само коляното. Бюджетно решение за 15-20 лв.

Comment

В крайна сметка успях да намеря нов маркуч с поръчка и чакане 1 седмица на цена 120лв. Вече е монтиран на колата и разликата е огромна спрямо маркуча, който "уж" бях закърпил на две места. Фирмата от която го поръчах е Олимпия - http://olimpia-sh.eu/
                              Благодаря на всички за помощта.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X